Fontein Tuinen voor ontwerp, aanleg en onderhoud van uw ideale tuin!

We combineren uw wensen met onze vakkundige adviezen en creatieve ideeën.

Leggen van sierbestrating in de omgeving Deventer, Raalte en Zwolle

Sierbestrating is een belangrijk onderdeel bij de inrichting van een tuin en de mogelijkheden zijn legio. Fontein Tuinen kan u deskundig adviseren over de siertegels die het beste passen bij de sfeer van uw tuin. Bij een moderne tuin zijn grote tegels meestal de beste keuze, maar voor een klassiekere sfeer in uw tuin hebben gebakken klinkers veelal de voorkeur.

Voor de juiste sfeer in uw tuin is ook de kleur van de bestrating belangrijk. Verder is het voor een duurzame bestrating van belang om de tegels te voorzien van de juiste ondergrond, bijvoorbeeld van menggranulaat van gebroken puin en vulzand. Het aanleggen van sierbestrating in uw tuin kunt u uitbesteden aan Fontein Tuinen. Wij adviseren u over de tegel en de ondergrond.

Fontein tuinen is gevestigd in Haarle, dit is een uitstekende uitvalsbasis voor het leggen van sierbestrating in tuinen in de omgeving Deventer, Raalte en Zwolle.

Sierbestrating

Wat kost straatwerk per m2?

De kosten van bestrating per m2 zijn allereerst afhankelijk van de soort bestrating die u kiest, bijvoorbeeld keramische tegels, tegels van natuursteen, betontegels of gebakken klinkers. Daarna kunnen we de tijd berekenen van de aanleg van de door u gekozen bestrating. Om onduidelijkheden en misverstanden voor u of voor ons te voorkomen, krijgt u bij Fontein Tuinen vooraf altijd duidelijke informatie over de kosten van het tuin bestraten. Zo weet u altijd exact de kosten voor bestraten per m2 in uw situatie bij de door u gemaakte keuze van tuintegels.

Soorten sierbestrating laten leggen

Sierbestrating is er in alle soorten en maten. U kunt Fontein Tuinen terrastegels laten leggen van keramiek of natuursteen, maar ook tuin bestrating met betontegels en gebakken klinkers is mogelijk.

Keramische tegels

Fontein Tuinen is gespecialiseerd in bestraten met keramische tegels. Deze populaire siertegels bestaan uit zuivere, minerale grondstoffen die onder zeer hoge temperatuur worden gebakken. Dat zorgt voor een duurzame, slijtvaste tegel, die bovendien erg onderhoudsvriendelijk is. Keramische tuintegels worden gelegd met speciale mortel, waardoor deze terrastegels niet verzakken en vast liggen in de ondergrond. Ook opvriezen is niet mogelijk.

Natuursteen

Tuintegels laten leggen van natuursteen geeft uw tuin karakter. Natuursteen is stoer en duurzaam en voor iedere tuinstijl zijn er siertegels van natuursteen verkrijgbaar, zoals Chinees hardsteen, graniet, leisteen, kalksteen, kwartsiet en basalt. Graniet is vorstbestendig en kleur- en slijtvast. Kalksteen heeft prachtige kleuren, structuren en aders. Leisteen zorgt voor een mooi natuurlijk effect, maar is relatief zacht en dus minder slijtvast. Basalt is vaak donker van kleur en heeft kleine gaatjes vanwege vrijkomende gassen tijdens het stollingsproces.

Betontegels en betonstenen

Ook betontegels en betonstenen zijn populair als terras bestrating. Betontegels zijn oersterk en erg geschikt voor het creëren van een modern en strak terras. Tegenwoordig zijn de tegels niet alleen in grijs verkrijgbaar, maar ook met toplagen in uiteenlopende kleuren en in diverse formaten.

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers zijn uitermate geschikt voor o.a. terrassen, opritten en tuinpaden. Deze klinkers gaan zeer lang mee zonder kleurverlies of andere uiterlijke veranderingen. Naast de uitstraling van de klinker kan ook het legverband de sfeer in uw tuin beïnvloeden, zoals:

  • het elleboogverband, waarbij de klinkers in een hoek van negentig graden worden gelegd;
  • het visgraatverband of keperverband, waarbij de klinkers een hoek van 45 graden vormen;
  • het halfsteensverband, waarbij de klinkers per rij steeds een halve steen verspringen.

Meer informatie over sierbestrating?

Mogen we ook uw tuin voorzien van sierbestrating en zoekt u een stratenmaker voor uw bestrating in Raalte, Heeten, Heino, Haarle, Nijverdal, Hellendoorn, Holten, Rijssen, Deventer of een andere plaats? Neem voor vragen over onze mogelijkheden en tarieven gerust contact met ons op!

Ook voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud

Wij maken voor u graag een tuinontwerp, maar wij nemen ook graag de tuinaanleg en het tuinonderhoud voor onze rekening.

Deze tuinen hebben wij reeds aangelegd

Aanleg Tuin Raalte Plan Salland II

Bekijk project
Ontwerp en aanleg voortuin in Raalte

Ontwerp en aanleg voortuin in Raalte

Bekijk project

Tuinrenovatie Hagenvoorde Raalte

Bekijk project

Tuinhuis met buitenkeuken in Raalte

Bekijk project

Aanleg speelse achtertuin in Raalte

Bekijk project

Project aangelegde stadstuin in Haarlem

Bekijk project

Project tuinrenovatie te Raalte aan de Twickel

Bekijk project

Aanleg complete tuin in Raalte – Salland 2

Bekijk project

Beplanting tuin in Nijverdal

Bekijk project
Border renovatie Raalte-Noord

Verhoogde border met natuurstenen stapelblokken in Raalte-Noord

Bekijk project
Pergola Deventer

Pergola van Douglas hout in Deventer

Bekijk project

Tuinrenovatie van onderhoudsvriendelijke tuin

Bekijk project
tuinaanleg appartementencomplex Nijverdal

Aanplant voortuin appartementen complex Nijverdal

Bekijk project

Tuinaanleg Stadshagen Zwolle

Bekijk project

Aanleg tuin in Wierden

Bekijk project

Kindvriendelijke tuin centrum Raalte

Bekijk project

Aanleg tuin en parkeervakken in Heeten

Bekijk project
Contact